Inwoners van Nederland (90%) Zijn het met Elkaar Eens over de Richting van de Toekomst van Nederland

Namens Nederland laat zien dat inwoners van Nederland (90%) het eens zijn met elkaar over de richting van de toekomst van Nederland. Er is een ambitie om een grote sprong voorwaarts te maken op het gebied van klimaat & leefomgeving, veiligheid, zorg en onderwijs.

De inwoners van Nederland zijn bereid om een substantiële inspanning te leveren om deze ambitie te realiseren. Voor de toekomst zouden inwoners van Nederland graag zien dat de samenleving over 10 jaar meer ‘sociaal’ en ‘vooruitstrevend’ is en dat waarden zoals solidariteit en tolerantie meer centraal komen te staan. Ook hoopt men dat de Nederlandse maatschappij een meer internationale oriëntatie zal krijgen dan zij nu heeft. Dit vraagt om een verschuiving in onze collectieve waarden. Meer lezen over de inhoud of het rapport downloaden? Kijk op de website van Namens Nederland!

Breed gedragen

Met behulp van meer dan 60 mede-initiatiefnemers (o.a. maatschappelijke organisaties, koepelorganisaties, mediapartijen, vakbonden, verenigingen en bedrijven) hebben we zo veel mogelijk inwoners van Nederland bereikt om mee te denken over de vraag waar we in Nederland naartoe willen in de komende 10 jaar en wat we ervoor over hebben om deze ambities te realiseren. Ruim 170.000 mensen hebben de enquête ingevuld. De resultaten zijn gewogen om de representativiteit te waarborgen. Namens Nederland geeft daarmee het best mogelijke beeld van de stem van de inwoners van Nederland. De enquête is uitgevoerd ten tijde van de coronapandemie, met als doel een bijdrage te leveren aan de agenda voor een beter Nederland na corona.

Bron: Namens Nederland

people

‹ News overview