Belangrijke Stap Implementatie Nieuwe Kennis Rond Atriumfibrilleren: Nieuwe Richtlijn

Implementatieconsortium CUSTOM-AF heeft een leidraad voor atriumfibrilleren opgesteld. De leidraad beschrijft het optimale zorgproces en de meest effectieve scenario’s voor regionale screening en behandeling van atriumfibrilleren.

Het consortium heeft het zorgproces opgesteld met inhoudelijke bijdragen van NVVC Connect-regio’s die al met een AF-ketenzorgprogramma werken. Met een kosteneffectiviteitsanalyse heeft het consortium bekeken welke manier van screenen en behandelen het meest effectief is. Huisartsen, cardiologen en andere zorgverleners in een regionaal samenwerkingsverband kunnen met behulp van deze leidraad inhoudelijke samenwerkingsafspraken maken en implementeren. Het CUSTOM-AF-consortium helpt daarbij.

Naar de leidraad


CUSTOM-AF

Het implementatieconsortium CUSTOM-AF is in juni 2020 van start gegaan. Binnen dit consortium werken NVVC Connect, HartVaatHag, de Hartstichting en Harteraad samen in het kader van de Dutch CardioVascular Alliance. De focus ligt op tijdige herkenning en optimale zorg voor patiënten met atriumfibrilleren. Het uiteindelijke doel is om herseninfarcten veroorzaakt door atriumfibrilleren te voorkomen. Het NHG is een belangrijke adviseur van CUSTOM-AF.

Bron: Hartstichting

Hart

‹ News overview