Carmen van Vilsteren: ‘Het grote belang van onze sector is voor iedereen nu wel duidelijk’ (FD)

Begin april werd bekend dat twee projectvoorstellen van de life sciences & health sector waren gehonoreerd door het Nationaal Groeifonds. Dit tot grote blijdschap van Carmen van Vilsteren, boegbeeld van de Topsector Life Sciences & Health. Bij haar aanstelling als boegbeeld gaf van Vilsteren al aan dat een van de speerpunten waar ze zich op zou richten zouden zijn; het versterken van het Nederlandse onderzoek en bedrijfsleven op het gebied van innovaties voor gezondheid en zorg en het internationaal uitbouwen hiervan.

De twee projectvoorstellen zijn uitstekende voorbeelden van een goede samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid, bedrijven en burgers; de zogenoemde quadruple helix. “Het is cruciaal, het is het fundament onder de hele topsectorengedachte, dat we het samen doen. En kennisinstellingen en bedrijven hebben de overheid en de maatschappij daarbij ook echt nodig”, zegt van Vilsteren.

Vijf jaar langer leven

Van Vilsteren onderstreept het belang van het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid van de overheid. De centrale missie luidt dat in 2040 alle Nederlanders tenminste vijf jaar langer in goede gezondheid leven en de gezondheidsverschillen tussen de laagste en hoogste sociaal- economische groepen zijn met 30% afgenomen. Kortweg: +5/-30.

Het hele artikel kun je hier lezen (pagina 26).

Tekst: Jerry Huinder
Foto: Bart van Overbeeke

Bron: FD, Issuu

Carmen

‹ News overview