Leestip: FD Roemt Start Consortium ABOARD in Strijd Tegen Alzheimer

Deze week is het startschot gegeven voor het landelijk project ABOARD (A personalized medicine approach for Alzheimer’s disease), een samenwerking van meer dan dertig partners om de ziekte van Alzheimer te stoppen. Het Financieel Dagblad sprak met Wiesje van der Flier, projectleider van ABOARD en wetenschappelijk directeur van Alzheimercentrum Amsterdam.

Het FD benoemt onder meer hoe bijzonder én urgent dit project is. Deze publiek-private samenwerking bestaat uit meer dan dertig partners, afkomstig uit alle delen van de keten: uitkennisinstellingen, ziekenhuizen, Alzheimercentra en bedrijven. Op dit moment hebben al 300.000 mensen dementie, vaak met Alzheimer als onderliggende oorzaak. Door de vergrijzing neemt dit alleen maar toe, terwijl er juist nijpende tekorten zijn in de zorg. 

In het artikel legt Van der Flier uit wat de doelstelling van ABOARD is, waarom het juist nu is gestart en wat dit betekent voor de internationale uitstraling van Nederland.

Lees het hele bericht op de website van het FD.

Logo

‹ News overview