Talentprijs: Young Outstanding Researcher Award

De Young Outstanding Researcher Award is een talentprijs voor jonge onderzoekers die uitzonderlijke wetenschappelijke prestaties combineren met grote maatschappelijke relevantie op het gebied van dementie in Nederland. De winnaar ontvangt naast de award, 100.000 euro om dementieonderzoek voort te zetten. De award wordt uitgereikt door Alzheimer Nederland. 

Dit jaar reikt Alzheimer Nederland voor de derde keer de Young Outstanding Researcher Award uit. De YOR-award is een prijs voor talentvolle onderzoekers (twee tot acht jaar na hun promotie). Met de prijs wil Alzheimer Nederland meer jonge en talentvolle onderzoekers behouden voor het dementieonderzoek en zo het onderzoek naar oplossingen voor huidige en toekomstige generaties van patiënten en mantelzorgers versnellen.

Uit de aanvragen zijn vier kandidaten geselecteerd door wetenschappers uit de onderzoekswereld. Deze kandidaten zijn dr. Rens Brankaert, dr. Hanneke Rhodius-Meester, dr. Lizzy Boots en dr. Janet MacNeil Vroomen. Bekijk de video's van de vier kandidaten op de website van Alzheimer Nederland en stem op jouw favoriet.

Bron: Alzheimer Nederland

Deelnemers

‹ News overview