Health Valley Bridge Prijs 2021

De publieksstemming is geopend, dus stem op jouw favoriet! Je kunt tot en met 8 maart 09.00 uur (CET) eenmalig hier jouw stem uitbrengen op jouw favoriete genomineerde van de Health Valley Bridge Prijs 2021. Voor de stemming maakt Health Valley gebruik van een formulier van SurveyMonkey. 

Negen zorgorganisaties uit heel Nederland streden op woensdag 17 februari met hun project voor een plek in de finale van de Health Valley Bridge Prijs 2021. De multidisciplinaire jury koos het project A PROMISE to prevent blindness van Universitair Medisch Centrum Groningen en Stress Autism Mate van GGz Centraal als winnaars. Overige aanwezigen bij de virtuele pitchdag kozen Voice Coaching van Zorgbalans uit als winnaar van de Wildcard. Deze 3 innovatieve projecten gaan door naar de finale op 10 maart tijdens het online Health Valley Event.

UMCG: A PROMISE to prevent blindness

Bij het UMCG ontwikkelen ze (in een samwenrking met Koninklijke Visio - expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen - en Reperio) een nieuwe test op basis van eye-tracking en AI om glaucoom te screenen. Het verbetert veel aspecten van de perimetrische gold-standard: het is sneller, geautomatiseerd, patiëntvriendelijk, werkt op afstand en bespaart kosten. Met een 3D-geprinte bril kan deze methode bij patiënten thuis worden uitgevoerd zonder andere apparatuur. Een brede acceptatie van deze test zal de manier waarop glaucoom wordt gescreend verbeteren: als glaucoom slechts 5 jaar eerder kan worden gedetecteerd, bespaart dit de Nederlandse gezondheidszorg tientallen miljoenen. 

GGz Centraal: De Stress Autism Mate (SAM)

Bij GGz Centraal (locatie Emerhese Flevoland) zijn ze bezig met de Stress Autism Mate (SAM) is een gepersonaliseerde, lerende applicatie die de eigen regie van de cliënt met een autismespectrum stoornis ondersteunt in het omgaan met de dagelijks ervaren stress. Het project wordt breed gedragen door diverse partijen die geloven in de kracht van het ontwikkelen van e-health samen met de gebruikers. 

Wildcard voor Zorgbalans: Voice Coaching

Bij Zorgbalans en Smartvoices zijn ze bezig met de Voice-Assistent-App Robin. Robin leidt de zorgmedewerker en cliënt via spraaktechnologie stap voor stap door een handeling of werkwijze, dit wordt ondersteund met beelden. De app beoogt een voor verbeterde kwaliteit van leven van cliënten, verlaagde werkdruk zorgverleners en verlaagde zorgkosten. De Health-Valley Bridge Prijs wordt ingezet om de app door te ontwikkelen voor directe toepassing bij de cliënt.

Stem op jouw favoriet

Het publiek is nu aan zet om te bepalen welk project het meest veelbelovend is en de prestigieuze Health Valley Bridge Prijs 2021 ontvangt. Het bedrag van € 15.000 euro dat eraan verbonden is mede mogelijk gemaakt is door de sponsorbijdragen van Health Valley Netherlands, Academy het Dorp en nieuww sponsor Menzis. De publieksstemming is geopend, dus stem op jouw favoriet! Je kunt tot en met 8 maart 09.00 uur (CET) eenmalig hier jouw stem uitbrengen op jouw favoriete genomineerde. De winnaar wordt bekend gemaakt met een uitreiking van de prijs op 10 maart 2020 tijdens het online Health Valley Event.

Health Valley Bridge Prijs

De prijs is speciaal voor zorgaanbieders, actief in cure en/of care, die met andere bedrijven werken aan innovatieve projecten die op patiënten gericht zijn. Projecten in de zorg waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Daarbij denken wij aan de volgende onderwerpen en technologieën: telemonitoring, wearables, point of care diagnostiek, virtual reality, robotica, AI en big data. In 2019 werd de prijs voor de eerst keer uitgereikt door Health Valley, het grootste zorginnovatienetwerk van Nederland. 

Benieuwd wat de prijs kan opleveren? Bekijk het filmpje over de Health Valley Bridge Prijs 2020 winnaar:

Health Valley Bridge Prijs 2021 is powered by:

HVBridgePrijs2021_poweredby-(1).jpg

Bron: Health Valley

Logo

‹ News overview