Aanmelding voor EUPATI NL-Opleiding Geopend

Trots opent EUPATI NL de deuren tot aanmelding voor de tweede leergang van EUPATI NL: dé opleiding die patiëntenvertegenwoordigers op het juiste kennis- en vaardigheidsniveau brengt om volwaardig te participeren als gesprekspartner bij geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling. Interesse? Meld je uiterlijk 14 mei aan!

Wat ga je leren?

Tijdens deze intensieve opleiding leer je hoe het proces van geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling verloopt. Je ontdekt wanneer en hoe je daar vanuit het patiëntenperspectief op kunt inspringen, onder andere door te oefenen op de noodzakelijke vaardigheden. En je legt de eerste, nuttige contacten met andere partijen in het geneesmiddelenveld.

Doordat er veel aandacht wordt besteed aan de ‘taal’ die er wordt gesproken, kun je uiteindelijk een brugfunctie vervullen tussen jouw patiëntenorganisatie en andere belanghebbenden in het geneesmiddelenveld.

Alumni van de eerste leergang geven aan dat de opleiding bovendien zorgde voor een geweldige boost aan hun zelfvertrouwen als patiëntenvertegenwoordiger!

Opbouw en inhoud van de EUPATI NL-opleiding

De startbijeenkomst van de opleiding is op 14 september. De opleiding bestaat uit 5 online modules voor zelfstudie en 8 trainingsdagen, verdeeld over 14 maanden. In december 2022 studeer je af met een certificaat.

Aan bod komen:

  • Medicijnontdekking en -ontwikkeling
  • Non-klinische ontwikkeling
  • Klinische ontwikkeling
  • Registratie, veiligheid en geneesmiddelenbewaking
  • Health Technology Assessment en vergoeding.

Overweeg je je aan te melden? Houd rekening met een studiebelasting van ongeveer 250 uur voor de online modules. Daarnaast zijn er de trainingsdagen. In samenwerking met de partnerorganisaties worden die zoveel mogelijk georganiseerd op relevante en interessante locaties in het land. Uiteraard alleen als de omstandigheden dat toelaten en met oog voor de toegankelijkheid.

Belangrijk om te weten

De EUPATI NL-opleiding is bij uitstek geschikt voor ervaren patiëntenvertegenwoordigers en vraagt behoorlijk wat van je tijd en energie. Bovendien wordt verwacht dat je je, nadat je bent afgestudeerd, blijvend zal inzetten voor het belang van patiënten.

Voor studenten zijn er geen kosten verbonden aan het volgen van deze opleiding. Reiskosten zijn voor eigen rekening.

Meer informatie en aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten? Bekijk dan de aanmeldingsgids (Word-bestand). Daarin staat alle informatie over de opleiding en wat er van je wordt gevraagd.

Wil je je inschrijven? Download het aanmeldformulier (Word-bestand) en zorg dat de gevraagde gegevens uiterlijk 14 mei 2021 bij EUPATI NL binnen zijn. Je gaat dan mee in de selectieprocedure. Op 18 juni maakt EUPATI NL de definitieve lijst van maximaal 18 geselecteerde studenten bekend.

Heb je na het lezen van de aanmeldingsgids nog vragen? Stel ze aan het team via eupati@pgosupport.nl.

Bron: EUPATI NL

Studeren

‹ News overview