High-tech Innovation Projects Win Money for Development

Holland High Tech organiseert voor het tweede jaar op rij de HITMAT Call. Dit succesvolle stimuleringsprogramma motiveert en financiert innovatieprojecten die door onderzoekers en bedrijfsleven samen zijn ontwikkeld als opmaat naar meerjarige onderzoeksprogramma’s. De onderwerpen van de tien projecten die 25.000 euro kiemgeld winnen variëren van designer bloedvaten tot groene stroom en landbouw in één, en van ultrasone hersenmodulatie tot drones die metalen bruggen op veiligheid controleren. 

In 2020 zijn in totaal 60 projectvoorstellen ontvangen. Alle projecten passen bij de maatschappelijke uitdagingen van het missiegedreven topsectorenbeleid. Vijf expertcommissies selecteerden 10 voorstellen die het kiemgeld ontvangen voor de opzet van een publiek-privaat samenwerkingsproject waarin hun hightech onderzoeksinnovatie verbonden wordt aan één van de vijf maatschappelijke thema’s.

Winnaars 2020

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens het online Holland High Tech Najaarsevenement (video). Klik hier voor video van HiTMaT

De winnaars: Gezondheid en Zorg

Voor de winnaars uit de andere categorieën, bezoek de website van Holland High Tech,

Bron: Holland High Tech

Trophy

‹ News overview