Subsidy Call for 'Science for Practice' within COVID-19 Programme Open

Vanaf 7 mei kunnen onderzoeksinstellingen samen met (maatschappelijke) instellingen en ondernemingen of lokale overheden gezamenlijk een subsidie aanvragen om een praktisch probleem gerelateerd aan de coronacrisis en de maatregelen daartegen snel op te pakken. Gezien de urgentie van handelen is de deadline voor het indienen van aanvragen voor deze subsidieoproep op 25 mei 2020, 12.00 uur.

Praktijkgerichte problemen

Organisaties zoals zorgorganisaties, bedrijven, scholen, lokale overheden en openbaar vervoer worden voor praktische problemen gesteld als gevolg van de coronacrisis en de maatregelen daartegen. Door wetenschappelijke én praktijkkennis te combineren, kunnen onderzoeksvragen aangedragen worden die binnen korte tijd praktische problemen kunnen verminderen of oplossen.

Subsidieoproep

Deze kortlopende subsidieoproep staat 2 weken open voor aanvragen van samenwerkingsverbanden tussen onderzoeksinstellingen (universiteiten, hogescholen, instituten) en (maatschappelijke) instellingen, ondernemingen of lokale overheden. Wetenschappelijke organisaties kunnen in een samenwerkingsverband subsidie aanvragen voor de inzet van wetenschappelijke expertise of actieonderzoek in hun activiteiten, bedrijfsprocessen of lokale beleid gericht op het aanpakken van een probleem gerelateerd aan de coronacrisis. Per aanvraag is maximaal € 25.000,- beschikbaar voor projecten met een looptijd van maximaal 6 maanden.

Planning subsidieronde

Voor deze subsidieronde geldt het volgende tijdpad:

Deadline indienen 25 mei 2020, 12.00 uur
Besluit toekenning 5 juni 2020
Uiterlijke startdatum 22 juni 2020

Het COVID-19 Programma

Het onderzoeksprogramma COVID-19 is gericht op onderzoek naar de effecten van de coronacrisis en de maatregelen tegen de coronapandemie. Er zijn 3 aandachtsgebieden:

1.    Voorspellende diagnostiek en behandeling
2.    Zorg en preventie
3.    Maatschappelijke dynamiek

Subsidieoproepen voor onderzoek gericht op deze gebieden zijn op 1 en 6 mei 2020 online gegaan.

Bron: ZonMW

Subsidy Call for 'Science for Practice' within COVID-19 Programme Open

‹ News overview