Seeking Solutions for Healthcare, Data and Financial Assistance in Africa

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) roept ondernemers op om producten en diensten te ontwikkelen die de COVID-19 aanpak ondersteunen in Benin, Burkina Faso, Burundi, Ethiopië, Mali, Mozambique, Niger en Oeganda. De producten en diensten moeten bijdragen aan het verbeteren van de (toegang tot) gezondheidszorg, data en financiële bijstand.

Het gaat daarbij om bewezen oplossingen die passen binnen een van de volgende thema's:

  • Thema 1: Versterken eerstelijns gezondheidszorg
  • Thema 2: Epidemiologische data ontsluiten voor beleid en politieke besluitvormers
  • Thema 3: Toegang tot gezondheidszorg en sociale (financiële) bijstand

Uw onderneming gaat de innovaties doorontwikkelen, aanpassen en vervolgens grootschalig testen in samenwerking met lokale organisaties en ondernemers in Benin, Burkina Faso, Burundi, Ethiopië, Mali, Mozambique, Niger en Oeganda. Het ministerie stelt voor de beste ideeën € 1 miljoen beschikbaar.

De ondernemers met de meest kansrijke ideeën die veel impact kunnen maken, voeren op kosten van Buitenlandse Zaken een haalbaarheidsonderzoek uit. De ideeën die haalbaar blijken, doen vervolgens mee aan een traject om hun product of dienst verder te ontwikkelen. De € 1 miljoen is bedoeld voor de onderzoeken in beide fasen.

Indienen van ideeën

Tot en met 18 mei (9:00 uur) kunnen bedrijven en organisaties ideeën indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Lees meer over deze oproep en hoe u uw idee indient. U vindt op die pagina ook meer over het informatiewebinar op 13 mei.

SBIR

Via het Small Business Innovation Research (SBIR)-programma benut de overheid de innovatiekracht, creativiteit en het ondernemerschap in het bedrijfsleven voor het ontwikkelen van bruikbare oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Bron: RVO

Seeking Solutions for Healthcare, Data and Financial Assistance in Africa

‹ News overview