Think about SBIR Digital solutions for connecting rural areas to services in cities

U wordt uitgenodigd om mee te denken over het verbeteren en aanscherpen van de nieuwe SBIR oproep 'Digitale oplossingen voor aansluiting platteland op diensten in steden'. Deze wordt eind april gepubliceerd. De oplossingen zijn specifiek bedoeld voor een aantal ontwikkelingslanden.

RVO daagt via deze oproep namens het ministerie van Buitenlandse Zaken ondernemers, bedrijven en organisaties uit om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. De producten en diensten moeten door middel van digitale oplossingen zorgen voor de aansluiting van het platteland op diensten uit verstedelijkte gebieden (onderwijs & training, gezondheidszorg, onderhoud en bancair).

Doel

De uitdaging heeft 2 doelen:

Het ontwikkelen van innovaties die een bijdrage leveren aan het effectiever en sneller opleiden, voorlichten of faciliteren van moeilijk te bereiken doelgroepen; en/of
Het adresseren van moeilijke thema's in de gezondheidszorg in de focuslanden van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierbij is er in de sub-thema's een indeling gemaakt naar verschillende landen.

De subthema's

Opleiden van medisch personeel + voorlichting
Praktijkondersteuning onderhoudsdiensten (medisch en energie)
Medische ondersteuning voor patiënten + voorlichting
Datamanagement in de zorg/ondersteuning dienstverlening zorgsector
Fintech oplossingen voor toegang tot financiering

De oplossingen zijn specifiek bedoeld voor de volgende ontwikkelingslanden: Algerije, Jemen, Nigeria, Bangladesh, Jordanië, Oeganda, Benin, Kenia, Palestijnse gebieden, Burkina Faso, Libanon, Senegal, Egypte, Libië, Somalië, Ethiopië, Mali, Soedan, Ghana, Marokko, Tsjaad, Irak, Myanmar, Tunesië, Ivoorkust, Niger en Zuid Soedan.

NB. mogelijk worden in de definitieve oproep niet alle subthema’s open gesteld voor alle landen.

Het te ontwikkelen product, de techniek of dienst is innovatief als

  • het product of de dienst nieuw is voor het doelland;
  • er sprake is van nieuwe technologie; of
  • er sprake is van een nieuwe organisatorische werkwijze

Bestaande producten en diensten op een innovatieve wijze geschikt maken voor het doelland vallen hier ook onder.

Denk mee

Bent u geïnteresseerd en heeft u ideeën om deze SBIR verder vorm te geven? Vul het formulier in.
Uw antwoorden kunnen gebruikt worden voor het maken van een passende SBIR-oproep, die in april 2020 wordt gepubliceerd.

Bijeenkomst 3 april

Op 3 april wordt er in Den Haag een informatiebijeenkomst georganiseerd waar er verder gepraat wordt over de invulling van deze SBIR. Heeft u belangstelling om hier bij te zijn? Stuur dan uw gegevens naar sbir@rvo.nl, met in het onderwerpveld 'Aanmelding informatiebijeenkomst SBIR Digitale oplossingen voor aansluiting platteland op diensten in steden'.

SBIR: gefaseerde innovatie-competitie

SBIR (Small Business Innovation Research) is een gefaseerde innovatie-competitie om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Winnende bedrijven doen in fase 1 een haalbaarheidsonderzoek, in fase 2 ontwikkelen ze een prototype van hun idee. Deze winnaars krijgen een contract voor het doen van R&D. Belangrijk is dat bedrijven gemotiveerd zijn om van hun innovatie een succes te maken en doorgaan als de financiering stopt.
Lees meer over SBIR.

Bron: RVO

Think about SBIR Digital solutions for connecting rural areas to services in cities

‹ News overview