Call Implementation and Up-Scaling Coaching

Zorg voor innoveren biedt naast adviesondersteuning nu ook een subsidie aan voor zorginnovatoren die hun innovatie willen implementeren en opschalen. Met deze nieuwe subsidieregeling, genaamd implementatie- en opschalingscoaching, kan een externe coach worden ingehuurd die zorginnovatoren adviseert over implementatie- en opschalingsvraagstukken. Doel hiervan is om innovaties beter en sneller te laten landen in de zorg.

Wie komt in aanmerking?

  • Zorgaanbieders die willen innoveren maar niet goed weten hoe. Welke zorginnovatie past het beste bij de organisatie? Een coach kan helpen bij de ontwikkeling van een innovatiestrategie én implementatieplan.
  • Zorgaanbieders die een zorginnovatie willen implementeren of opschalen. Is er een keuze gemaakt voor een innovatie, maar wordt deze nog niet omarmd door de organisatie? Of wordt een innovatie al op kleine schaal toegepast, moet dit opgeschaald worden? Een coach kan adviseren over de vormgeving van het implementatie- of opschalingstraject.
  • Ontwikkelaars van een zorginnovatie. Heeft u een zorginnovatie ontwikkeld en wilt u dat deze in de praktijk wordt gebruikt? Of wilt u het gebruik opschalen? Een coach kan u hierbij helpen.  

o   Let op: ontwikkelaars van een zorginnovatie kunnen alleen een aanvraag doen in samenwerking met een zorgaanbieder. Er moet dus een zorgaanbieder aangehaakt zijn bij de implementatie van de zorginnovatie.

Om wat voor zorginnovaties mag het gaan?

Het moet gaan om sociale of technologische innovaties (e-health, medische technologie) die als uitgangspunt low cost, high impact hebben en zich focussen op kosten- of arbeidsbesparing.

Wat is het budget?

U kunt maximaal € 5.000,- aanvragen per adviestraject per ronde. In totaal is er voor deze subsidieronde € 200.000,- beschikbaar. Kijk hier voor de voorwaarden en de indieningsprocedure.

Het vinden van een geschikte coach

Het is aan de aanvragers van deze subsidie om een geschikte coach te vinden. Vaak hebben zorginnovatoren al een netwerk om zich heen en kunnen zij op die manier een coach vinden. Heeft u deze contacten nog niet? Neem dan eens contact op met zorg- en innovatiebureaus, kennis- en onderzoeksinstellingen, of bij implementatienetwerken zoals het Nederlands Implementatie Collectief en het Expertisenetwerk Implementatie. Kunt u zelf echt geen geschikte coach vinden? Neem dan telefonisch contact op met Zorg voor innoveren (070 3495 004).

Zorg voor innoveren

Zorg voor innoveren is het centrale aanspreekpunt vanuit de overheid voor zorginnovatoren. Heeft u een vraag over het implementatie- en opschalingstraject? Dan kunt u deze vraag direct aan Zorg voor innoveren stellen en dan proberen de vijf partners achter Zorg voor innoveren u verder te helpen. Weten zij het antwoord niet? Dan gaan ze opzoek naar iemand die dat wel kan, op deze manier komt u altijd een stap verder!

Ook organiseert Zorg voor innoveren haar eigen bijeenkomsten: innovatiecafés. Tijdens deze evenementen worden actuele onderwerpen besproken en vertelt een zorginnovator hoe hij of zij hiermee omgaat. Naast eigen bijeenkomsten, is Zorg voor innoveren ook vaak terug te vinden op bijeenkomsten van derden. Bent u benieuwd waar Zorg voor innoveren de komende tijd terug te vinden is? Neem een kijkje in de agenda.

Zorg voor innovatie is een samenwerking tussen: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland (Zin), Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMw.

Meer informatie

Alle voorwaarden rondom de subsidie over implementatie- en opschalingscoaching vindt u terug in de subsidieoproep.

Bron: ZonMw

Call Implementation and Up-Scaling Coaching

‹ News overview