AAL - Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions

Bent u actief betrokken bij het bevorderen van de kwaliteit van leven en zelfstandigheid van ouderen? Wilt u ICT oplossingen ontwikkelen ter ondersteuning hiervan? Wilt u daarbij samenwerken met partners in het buitenland? Dan kunt u een aanvraag doen voor de AAL call 2020.

Doel subsidieoproep

AAL call 2020 roept op tot het indienen van voorstellen voor verschillende typen internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van “Healthy ageing with the support of digital solutions’.
De call staat open voor samenwerkingsprojecten gericht op het ontwikkelen, evalueren en op de markt brengen van ICT oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Wensen en behoeften van eindgebruikers (zowel ouderen en hun naasten als professionals) vormen hierbij het uitgangspunt.

Wat kan worden aangevraagd?

In de AAL call 2020 kan subsidie worden aangevraagd voor internationale samenwerkingsprojecten op het gebied van ‘Healthy ageing with the support of digital solutions’. Projecten dienen gericht te zijn op het ontwikkelen, evalueren en op de markt brengen van ICT oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Er zijn geen toepassingsgebieden vastgesteld. Het consortium definieert samen met gebruikers de uitdaging waarvoor het project een oplossing ontwikkelt. De AAL call 2020 biedt flexibiliteit m.b.t. scope, omvang en duur van de projecten.

Randvoorwaarden

Wie kan aanvragen?
Consortia van minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie landen die participeren in de AAL subsidieronde 2020 kunnen een projectvoorstel indienen, in het Engels. In een consortium dienen in elk geval de volgende Nederlandse partners vertegenwoordigd te zijn:

minimaal één gebruikersorganisatie (bijv. zorgorganisatie, ouderenbond of gemeente)
minimaal één marktgeoriënteerde bedrijfspartner
minimaal één MKB bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn)

Budget

Voor Nederlandse partners in AAL is in totaal ca. € 2,5 miljoen subsidie beschikbaar. Per klein samenwerkingsproject (6 – 9 maanden) is voor de gezamenlijke Nederlandse partners een subsidiebudget beschikbaar van maximaal € 100.000 euro.

In een samenwerkingsproject (12 – 30 maanden) is voor de gezamenlijke Nederlandse partners in totaal een subsidiebudget beschikbaar van maximaal € 500.000 euro.
Cofinanciering is verplicht. Voor de percentages bekijk de national eligibility criteria.

Aanvraag indienen

U kunt tot 22 mei 2020, 17.00 CET uw aanvraag indienen via de centrale AAL website.

Download alle informatie
Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep. Indienen aanvraag.

Bron: ZonMw

AAL - Healthy Ageing With The Support Of Digital Solutions

‹ News overview