New innovation programme TopFit launched

Het Radboudumc, Radboud Universiteit, Wageningen Universiteit en de Univeristeit Twente zijn de initiatiefnemers van TopFit, een nieuw open innovatieprogramma in Oost-Nederland.  De Vier Oost-Nederlandse topinstellingen gaan met tech-, food- en health-onderzoek én samenwerking met het werkveld werken aan innovatieve toepassingen voor gepersonaliseerde preventieve gezondheidszorg.

TopFit is een open innovatieprogramma waarin zorgorganisaties, burgerinitiatieven, wetenschap, en het bedrijfsleven gezamenlijk werken aan innovatieve toepassingen voor gepersonaliseerde preventieve gezondheidszorg. Innovaties die bijdragen aan de verandering van zorg en welzijn, waarbij preventie en zelfredzaamheid van burgers centraal staan. Het gaat om preventieve gezondheidszorg en vermindering van ziektelast in alle levensstadia.
 
TopFit is bijzonder vanwege de samenwerking tussen vier universitaire instellingen: Wageningen University & Research, Universiteit Twente, Radboud Universiteit en Radboudumc. Dit samenwerkingsverband combineert drie ‘hubs’ van wereldklasse: Twente op het gebied van Tech (UT), Nijmegen op het gebied van Health (Radboudumc en Radboud Universiteit) en Wageningen op het gebied van Food (WUR). TopFit is tot stand gekomen in samenwerking met Health Valley en met volle steun van de Provincies Overijssel en Gelderland. Het programma zet nadrukkelijk in op samenwerking tussen de universitaire cluster en ziekenhuizen, werkgeversorganisaties in zorg & welzijn, burgerinitiatieven, patiëntenorganisaties en ruim zestig hightech bedrijven.

Vanuit zijn maatschappelijke en economische missie start TopFit met drie programma’s rond preventie en verlaging van ziektelast van diabetes, cardiovasculaire aandoeningen en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Meer programma’s zullen daaraan worden toegevoegd. TopFit wil de kennis, ervaring en expertise van deze drie hubs combineren in één innovatieprogramma in de regio Oost-Nederland, om tot versnelling te komen van maatschappelijke en economische impact.


 
Voor meer informatie over TOPFIT, zie www.topfit.life.

Bron: Health Valley

‹ News overview