Winners Healthcare Innovation Prize 2019: OZOverbindzorg and Pinktrainer

Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2019  zijn de winnaars van de Nationale Zorginnovatieprijs 2019 bekend gemaakt. OZOverbindzorg en Pinktrainer kwamen als winnaars uit de bus. OZOverbindzorg ontving de vakjury prijs van €10.000,-. Waar het publiek koos voor Pinktrainer als winnaar van de  €5.000,- publieksprijs. De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te ondersteunen bij de opschaling van hun innovatie.

Online platform OZOverbindzorg wint vakjuryprijs

Ieder mens verdient de best mogelijke zorg. Maar ieder mens heeft bij die zorg ook anderen nodig, van zorgverleners tot mantelzorgers. Hoe verbind je al deze betrokken partijen en krijgt de cliënt zijn zorg in één overzicht? Hoe kan de cliënt overleggen over zijn zorg en zo de beste zorg krijgen? En hoe houd hij zelf de regie over zijn zorg? Op deze vragen biedt het online platform OZOverbindzorg alle antwoorden.

Door het online verbinden van alle betrokken partijen weet iedereen wat de status is rondom de zorg van de cliënt en weet wat de volgende stap zou moeten zijn. Deze vorm van samenwerken geeft rust.

Jurylid en beleidsadviseur WMO Annelies Nijhuis onderschrijft het belang van OZOverbindzorg, “De innovatieve oplossing die OZOverbindzorg biedt sluit aan bij trend van PGO’s en het beschikbaar hebben van data. OZOverbindzorg is erin geslaagd al op deze manier te werken in de regio Overijssel en dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Jurylid en strategisch directeur Tu/e Carmen van Vilsteren maakte gisteren, als klap op de vuurpijl, bekend dat OZOverbindzorg naast de geldprijs hulp krijgt van Slimmerleven2020 en partners bij het implementatietraject in de Brainport regio Eindhoven. Een prijs die in de ogen van de founder van OZOverbindzorg Cindy Horbert het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs nog waardevoller maakt.

Foto (van links naar rechts): Cindy Horbert en Leendert de Gelder van OZOverbindzorg

E-health behandel- en researchplatform Pinktrainer wint publieksprijs

Pinktrainer ondersteunt cliënten met borstkanker voor, tijdens en na hun aandoening. Dit doen zij door het verlenen van revalidatietherapie, het inzetten en monitoren van gepersonaliseerde beweeginterventies en voedingsrichtlijnen. Pinktrainer beschikt tevens over motivatietools voor de moeilijke tijden van de cliënt.

In totaal werden 3.859 stemmen uitgebracht door het publiek. De zorginnovatie Pinktrainer kreeg 26% procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren Biocheck en Ampugo met 14% en 12% procent van de stemmen.

“We hadden het echt niet zien aankomen! Dat zoveel mensen op ons gestemd hebben en dus geloven in de kracht van Pinktrainer vind ik ontzettend mooi!”, aldus co-founder Pinktrainer Monique van Dijk.

Foto (van links naar rechts): René Loek en Monique van Dijk van Pinktrainer

Zorginnovatie helpt innovaties versnellen!

"Met deze prijzen wil initiatiefnemer ZorgInnovatie innovatieve bedrijven een steun in de rug geven", aldus Nico van Meeteren Directeur van het bureau van de Topsector Life Sciences & Health. Dit jaar meldden meer dan 120 innovaties zich aan voor de prijs, waaruit tien genomineerden werden geselecteerd tijdens regionale voorrondes. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, toekomstbestendigheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt en zorgverlener.

Bron: Zorginnovatie.nl

Winners Healthcare Innovation Prize 2019: OZOverbindzorg and Pinktrainer

‹ News overview