Looking back at Dutch Design Week 2018

Van 20 t/m 28 oktober 2018 werd de Dutch Design Week in Eindhoven georganiseerd. Het Stimuleringsfonds organiseerde twee bijeenkomsten op het gebied van zorg, en was met ‘Designing a Community of Care’ aanwezig als onderdeel van de succesvolle tentoonstelling ‘Chronische gezondheid' in de Embassy of Health.

In de media

'Embassy of Health laat bovenal de positieve veranderkracht van design zien', is de titel van de blog die Jeroen Junte schreef voor de Volkskrant op 26 oktober 2018. In de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid' werd ingezoomd op de zorg van de toekomst met speculatieve en praktische zorginnovaties, en daarmee, volgens Junte, 'weet de tentoonstelling de ambitie van de Dutch Design Week het beste te verwezenlijken'. CareBnB en Het Nieuwe Gasthuis zijn twee projecten uit de tentoonstelling die zo'n praktische oplossing voor een prangende zorgvraag bieden. Ook nu.nl besteedde aandacht aan de specifieke oplossingen vanuit ontwerp voor de zorg van morgen.

Designing a Community of Care | From Creative Research to Practice

Maandagmiddag 22 oktober organiseerde het Stimuleringsfonds en Waag de netwerkbijeenkomst Designing a Community of Care | From Creative Research to Practice, in samenwerking met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Atelier Rijksbouwmeester, in het kader van de Embassy of Health.

Prof. Dr. Nico van Meeteren, Health-Holland, in gesprek met een selecte groep van bestuurders, facilitair management, architecten, designers, specialisten, wetenschappers en patiënten over de interdisciplinaire aanpak die verandering mogelijk kan maken. Foto's: Hanneke Wetzer.

Voor het volledige verslag van de Dutch Design Week bezoek hun website.

Looking back at Dutch Design Week 2018

‹ News overview