The Netherlands organises next worldwide WHO conference against tabacco

In 2020 organiseert Nederland de volgende wereldwijde conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie tegen tabak. Het gaat om de negende editie van de zogenaamde Conference of the Parties (COP) van het WHO FCTC verdrag. Dat is vandaag bekendgemaakt in Genève tijdens de sluitingsceremonie van de achtste COP. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft het initiatief genomen om de conferentie naar Nederland te halen en was op 1 oktober in Genève om de Nederlandse kandidatuur kracht bij te zetten

Blokhuis: “Zo’n 200 landen en organisaties komen op deze conferentie samen om de invloed van de tabaksindustrie in te dammen, roken wereldwijd te ontmoedigen en bijvoorbeeld de schade van tabak voor het milieu zoveel mogelijk te beperken. Dat is natuurlijk heel belangrijk werk waar ik namens Nederland volop mijn schouders onder zet. Het is heel goed nieuws dat wij het volgende gastland zijn. Ook daarmee brengen we de rookvrije generatie een stap dichterbij. Zowel in Nederland als wereldwijd.”

Keuze voor stad

In de komende periode wordt - ook via aanbesteding - een keuze gemaakt over in welke Nederlandse stad de WHO FCTC zal plaatsvinden. Er wordt gedacht aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

The Netherlands organises next worldwide WHO conference against tabacco

‹ News overview