Big Data & Health call open for application

Vroege opsporing en preventie van hart- en vaatziekten

Gezamenlijk met NWO, ZonMw, de Hartstichting, ministerie VWS en het Netherlands eScience Center, Topsector ICT en Creatieve Industrie lanceert de Top Sector LSH (Health~Holland) het PPS-onderzoeksprogramma Big Data & Gezondhheid. Binnen dit programma kunnen interdisciplinaire consortia van wetenschappers en publieke/private partijen financiering aanvragen voor onderzoek naar de mogelijkheden van big data ten behoeve van de opsporing en preventie van hart- en vaatziekten. Participatie van eindgebruikers (burgers, patiënten en/of (zorg)professionals) is daarbij een vereiste.

Het PPS-onderzoeksprogramma Big Data & Gezondheid stimuleert samenwerking tussen verschillende relevante wetenschapsgebieden en samenwerking met het bedrijfsleven in afstemming met burgers, patiënten en (zorg)professionals. De focus van het Big Data & Gezondheid onderzoeksprogramma is het gebruik van big data ten behoeve van de vroege opsporing en preventie van hart- en vaatziekten. De sluitingsdatum voor het indienen van vooraanmeldingen is 1 oktober 2018, om 14.00.

Benieuwd naar het onderzoeksprogramma en de mogelijkheden voor aanvragen? Lees meer onder het kopje funding - Big Data & Gezondheid.

Big Data & Health call open for application

‹ News overview