Dutch Hacking Health West-Brabant: Wie helpt de kar duwen?

V.l.n.r.: Milan Tjioe en Erwin Jansen (Bravis ziekenhuis), Chantal van Spaendonck (Care Innovation Center West-Brabant en René Verhoeven (Innovitapark).

Dit zijn de kartrekkers van Hacking Health West-Brabant, het evenement dat in het teken staat van creatieve oplossingen voor zorgvraagstukken. Dit  viertal zet van 20 t/m 22 april een reuzenstap naar betere zorg, maar heeft daar jullie hulp bij nodig! Aanmelden kan nog steeds op https://dutchhackinghealth.nl/westbrabant/meedoen/.

Dutch Hacking Health (DHH) West-Brabant is een samenwerking van het Bravis ziekenhuis, het Innovitapark en het Care Innovation Center West-Brabant, met als onder andere Health~Holland als partner. Deelnemers bedenken in het weekend van 20 t/m 22 april creatieve oplossingen voor uiteenlopende zorgproblemen. Het beste idee maakt kans gerealiseerd te worden.         

‘Next big thing’
Het idee voor Hacking Health West-Brabant ontstond in oktober 2017, toen René na een hackathon bij het Innovitapark contact zocht met DHH. “Deze organisatie hield afgelopen twee jaar ook hackathons, maar alleen met academische ziekenhuizen. Toen ik hoorde van hun idee om in 2018 ook andere ziekenhuizen toe te laten, benaderde ik in januari het Bravis ziekenhuis”, aldus de directeur van het Innovitapark. “Zij hadden net de DigiTuin geopend en dachten: ‘What is the next big thing?’. Vanaf dat moment zijn we samen met het Bravis, het Care Innovation Center en het Innovitapark opgetrokken.”   

Innovaties
René kwam in contact met dermatoloog Milan Tjioe en Erwin Jansen, hoofd Informatisering en Automatisering in het Bravis ziekenhuis. Milan, naast huidarts ook chief medical information officer, ziet de hackathon als een mooie kans om het Bravis ziekenhuis als innovatief ziekenhuis op de kaart te zetten. “We kunnen laten zien dat zorginnovaties niet alleen vanuit de academische ziekenhuizen komen, maar ook vanuit de regio”, legt hij uit. Erwin Jansen voegt daaraan toe: “Dutch Hacking Health past daarnaast bij het doorontwikkelen van de zorg, wat belangrijk is voor de toekomst.”

Out-of-the-box
De te ‘hacken’ zorgproblemen staan op https://dutchhh2018.sparkboard.com/projects/filter-by/city/West-Brabant. Milan hoopt dat deelnemers uit het bedrijfsleven en andere sectoren kunnen bijdragen aan het out-of-the-box denken. “Zorgmedewerkers hebben vaak al een bepaalde denkwijze over problemen, maar iedereen heeft wel eens een ‘eureka-moment’. Je loopt ergens tegenaan en denkt: ‘Waarom is dít er nog niet, of waarom doen we het niet zó?’”, aldus de dermatoloog. “Door deze ideeën te combineren, zetten we met de hackathon een grote stap naar betere zorg.”

Dutch Hacking Health West-Brabant: Wie helpt de kar duwen?

‹ News overview