Health~Holland meet~up brings care and innovation together

Zoals jullie weten staat de gezondheidszorg voor de grote uitdaging om de kwaliteit, toegankelijkheid, betaalbaarheid en de groeiende zorgvraag het hoofd te bieden. Oplossingen hiervoor kunnen deels gevonden worden in digitale innovaties.

In het ontwikkelproces van deze innovaties is het van belang alle stakeholders mee te nemen. De eindgebruiker hoort hierin centraal te staan zodat de adoptie van de techniek sneller kan verlopen. De eindgebruikers zijn vaak de zorgprofessionals.

Mobile Doctors verbindt
Mobile Doctors wil haar innovatieve netwerk graag verbinden met het netwerk van zorgprofessionals om zorginnovatie sneller te laten landen. Na een aantal succesverhalen van eerdere Mobile Doctors Meet ups organiseerden wij op 6 juli 2017 samen met Health~Holland de Health~Meetup in Amsterdam rondom het thema zelfredzaamheid. Op een super toffe locatie midden in Amsterdam, in Zoku.

Health~Holland
Maar wat is Health~Holland precies? Life Sciences & Health (LSH) is één van de negen sectoren in de Nederlandse economie die door het Ministerie van Economische Zaken benoemd zijn tot Topsector. De Topsector LSH (onder de naam Health~Holland) streeft ernaar bij te dragen aan het succes van de LSH-sector door krachten te bundelen en partners samen te brengen langs de prevention – cure – care (waarde) keten.

Medical board toetst start-ups
Tijdens de Health~Holland Meet~Up beoordeelde een medical board vijf start-ups die zich bezighouden met innovaties rond zelfredzaamheid. De medical board is speciaal voor deze bijeenkomst samengesteld. Uit 46 aanmeldingen werden er 12 zorgprofessionals geselecteerd voor de medical board. Van medisch specialist tot fysiotherapeut en van huisarts tot revalidatiearts. Lees hier meer informatie over de deelnemende start-ups: Winq, Wolk, Medicine Men, Happitech en Momo medical. De dag werd door moderator Rob Peters (Deloitte Nederland) begeleid.

Het resultaat
Alle start-ups hadden vijf minuten de tijd om te pitchen waarna vervolgens vijftien minuten gereserveerd waren voor de vragen en opmerkingen van de medical board. Van scherpe vragen tot mogelijke samenwerkingen, het doel is behaald! Het was een dynamische middag waarin volop de verbinding werd gezocht tussen de beide netwerken.

Health~Holland meet~up brings care and innovation together

‹ News overview