Brightlands Smart Services Campus officially started

Op 12 september 2016 opent de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen officieel zijn deuren. Gasten zijn onder andere, Henk Kamp, Minister van Economische Zaken, Z.K.H. Prins Constantijn, special envoy Startup Delta, Ralf Krewinkel, Burgemeester Gemeente Heerlen en Ger Koopmans, plaatsvervangend Commissaris van de Koning in de Provincie Limburg.

Naast het officiële gedeelte bestaat het openingsprogramma uit een aantal masterclasses en een Innofair 'Go Smart' waar 40 organisaties zich presenteren rond data en smart services. Deze activiteiten zijn voor geïnteresseerden vrij toegankelijk.
 
De campus maakt een vliegende start en die krijgt op 12 september een vervolg met onder andere de bekendmaking van nieuwe initiatieven en partijen die zich op de campus zullen vestigen. Een jaar geleden presenteerden APG, Provincie Limburg en Maastricht University de komst van dit Brightlands initiatief.
 
In een tijdperk van steeds verdergaande digitalisering leveren smart services op basis van data-analyse belangrijke bijdragen voor het oplossen van economische en maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij aan onderwerpen als financiële services, data security, gezondheid, klimaatverandering, burgerparticipatie en educatie. De Brightlands Smart Services Campus is geïnitieerd om in het licht hiervan kennis, talent en ondernemerschap in de regio te binden en verbinden: van data naar diensten om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Bezoek de website van Brightlands voor meer informatie over de Campus.

Bron: Ministerie van Economische Zaken

Brightlands Smart Services Campus officially started

‹ News overview