Kinderopvang ’t Vinkenbroekske winnaar Roosendaalse Startersprijs 2016

Kinderopvang ’t Vinkenbroekske ontving op dinsdag 10 mei 2016 de eerste Roosendaalse Startersprijs. De prijs werd uitgereikt door wethouder Hans Verbraak van de Gemeente Roosendaal tijdens de regionale Startersdag die plaatsvond in het Kellebeek College onderdeel van ROC West-Brabant in Roosendaal. ’t Vinkenbroekse ontving de prijs onder meer vanwege de onderscheidende aanpak op het gebied van kinderopvang volgens de Groene Pedagogiek. Hierbij draait alles om het buitengebeuren. De bedoeling is dat de kinderen door de natuurrijke omgeving zo worden uitgedaagd dat ze zelf heel enthousiast op ontdekkingstocht gaan. Deze vorm van kinderopvang is nieuw in de regio.

Genomineerden Roosendaalse Startersprijs
Naast kinderopvang ’t Vinkenbroekske waren Customs By BB en Eydetail genomineerd voor de prijs. Customs By BB is in 2014 opgericht door Babette Broeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in sneakers die volledig met de hand gecustomized en naar wens worden gemaakt onder andere voor Armin van Buuren, Hardwell, en Afrojack. Eyedetail is een gespecialiseerd mediabedrijf gevestigd in het BedrijvenCentrum Roosendaal. De onderneming bestaat uit een team van specialisten op het gebied van video, communicatie, geluid, productie en fotografie onder leiding van Nick Kawaler. Eyedetail onderscheidt zich door het gebruik van de allernieuwste technieken en helpt lokale ondernemers onder de aandacht te komen van hun doelgroep.

Juryrapport
Voor de jury was het een lastige keuze want de drie bedrijven zijn onderscheidend op hun eigen wijze. Daarnaast blinken ze uit als ondernemers waarbij ze oog hebben voor alle aspecten die hierbij van belang zijn. ‘”Eigenlijk verdienen ze allemaal een prijs”, aldus de jury bestaande uit Diederik van der Heijden (Optiek Van Wely), Frank Dingemans (Rabobank Zuidwest-Brabant) en Lieneke de Wolf (Tim Online). Maar er kan er maar één de winnaar zijn. De jury was onder de indruk van de wijze waarop Wilion en Cécile van der Steen hun kinderopvangorganisatie in korte tijd hebben opgebouwd. Op de melkveehouderij met 130 melkkoeien bieden zij sinds november 2015 agrarische kinderopvang aan. Zij nemen de kinderen mee naar buiten, naar de dieren op de boerderij, hebben een moestuintje waarvan ze zelf eten. Het eitje van de kip wordt gebakken of gekookt en ’s middags opgegeten. Door de kinderen kennis te laten maken met alles wat de natuur te bieden heeft, leren ze op een andere wijze. Wilion en Cécile zijn overtuigd van hun onderscheidende aanpak en weten hun doelgroep daarvan te overtuigen. De afgelopen tijd hebben ze veel geïnvesteerd, zowel qua middelen als qua tijd. Ze doen dit met liefde. En ze hebben een duidelijk toekomstbeeld, weten wat ze als ondernemers willen bereiken en op welke wijze ze in de toekomst de dienstverlening verder kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld buitenschoolse opvang.

Roosendaalse Starterprijs is stimulans voor startende ondernemer
De Roosendaalse Startersprijs werd op 10 mei 2016 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs is een initiatief van de StartersCentra West-Brabant, de Gemeente Roosendaal, Rabobank Zuidwest- Brabant en Startersdagen.com. “Met deze prijs willen wij starters in de schijnwerpers zetten en daarnaast is het een extra stimulans voor het ondernemerschap in de Gemeente Roosendaal”, zo stelt Adriaan Frijters, voorzitter van het bestuur van het StartersCentrum Roosendaal.

“Het aantal ondernemers dat een bedrijf is gestart in de Gemeente Roosendaal is de afgelopen jaren toegenomen. Van éénpitters tot MKB-bedrijven en het aanbod is zeer divers. Om een eigen onderneming te starten moet je lef hebben, je moet bereid zijn risico’s te nemen en maakt soms lange dagen. Maar het geeft het je ook vrijheid en voldoening, want je maakt je eigen keuzes. Wij zien starters groeien naar succesvolle ondernemers, een weg die niet altijd gemakkelijk is. Starters zijn belangrijk voor de economische ontwikkeling, innovatie en de toekomstige werkgelegenheid. Daarom ben ik blij dat er nu een prijs is, waarmee ze de waardering krijgen die ze verdienen.”

‹ News overview