Internationalisation Guide

Als klein land is Nederland aangewezen op het buitenland. Ook zorgvernieuwers hebben veel te winnen bij internationalisering. Maar hoe doe je dat? Met wie? Waar moet je beginnen? En welke concrete stappen moet je maken? De vandaag verschenen InternationaliseringsGIDS brengt kennis, ervaringen, uitdagingen en suggesties bij elkaar van zorgvernieuwers die over de grenzen heen kijken.

Zorg in internationaal perspectief
‘Wie als zorgvernieuwer voorbij de eigen grenzen kijkt, ziet én leert veel meer. Door intensief samen te werken met internationale partners, is veel meerwaarde te creëren.’ Dit is één van de citaten uit de InternationaliseringsGIDS die zorg in een internationaal perspectief zet.


De gids is opgebouwd rondom vijf belangrijke onderwerpen: samenwerking, culturele verschillen, brengen en halen, stelsels en systemen en ondersteuning en advies. De gids leidt u langs leerzame ervaringen en tips en trucs van ervaren globetrotters. Bovendien geeft de gids u inzicht in de geleerde lessen uit diverse innovatieprojecten uit het netwerk van Zorg voor innoveren, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook bevat de gids kennis en ervaringen die zijn gedeeld tijdens de InternationaliseringsTOP, die op 2 december 2014 in Madurodam werd gehouden.

Bent u zorgvernieuwer en geïnteresseerd in internationalisering? Wilt u weten wat het buitenland voor u kan betekenen? Laat u dan inspireren door de InternationaliseringsGIDS. De gids is kosteloos te downloaden via de volgende link: www.zorgvoorinnoveren.nl/internationaliseringsgids.

‹ News overview