Human x Earth Health

-

In Nederland en wereldwijd is er veel gezondheidswinst te boeken met een minder eenzijdig en gezonder voedingspatroon. In 2050 moet de wereld voorzien in gezond voedsel voor een kleine 10 miljard mensen, waarvan naar schatting 70 procent in (mega)steden woont. De impact van deze voedselproductie en -logistiek op de aarde is enorm. Het goede nieuws: de gezondheid van mensen en een gezonde aarde vallen te combineren. Efficiënter produceren en omgaan met voeding, een ander dieet en innovatieve technieken leiden tot een gezonde toekomst.

Human x Earth Health is een Rotterdams initiatief, met de ambitie internationaal leidend te worden. Het brengt bedrijven, wetenschappers en beleidsmakers op het gebied van voeding, gezondheid en milieu samen. Dit initiatief richt zich op een breed gezondheidsconcept met aandacht gezonde voeding, levensstijl, zorg voor de aarde en het terugdringen van milieubelasting.

Op 29 en 30 november 2022 vindt de eerste editie plaats in het nieuwe state-of-the-art Rotterdam Ahoy Convention Centre. Het evenement verkent (nieuwe) winstgevende businessmodellen op het raakvlak van de gezondheid van mens en aarde.

Organisatie

Rotterdam Ahoy en Dr. Wouter Spek bundelen de krachten en nemen het initiatief om Human x Earth Health te organiseren. Wouter Spek is een autoriteit op regionaal en Europees niveau op het gebied van strategie en management van RDI partnerships in de Life Sciences & Health-sector. Zijn expertisegebied ligt in het ontwikkelen en implementeren van onderzoeks- & innovatiebeleid  en het vormen van publiek-private-partnerships in Europa.

Met zijn uitgebreide netwerk bestaande uit internationale en nationale beleidsbepalers in de wetenschap, de overheid, de industrie en de financiële wereld is Wouter Spek een uitstekende gesprekspartner voor het neerzetten van een evenement op het gebied van voedsel, gezondheid en milieu.

What's in it for you?

  • Beleidsmakers ervaren hoe politieke beslissingen en beleid in daden worden omgezet.
  • Bedrijven vinden nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingen die waarde aan hun product of dienst toe voegen.
  • Wetenschappers wisselen kennis uit en verdiepen hun kennis over specifieke thema’s.
  • Burgerinitiatieven om hun eigen visie te vormen op gezondheidsvraagstukken.

Meer informatie 

Meer weten over dit evenement? Neem een kijkje op de website!

Bron: Human x Earth Health

‹ Events overview