Symposium waardegedreven zorg bij longkanker

Vrijdag 21 oktober 2022 houdt Longkanker Nederland het symposium over waardegedreven zorg bij longkanker in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dit symposium is speciaal voor verpleegkundig specialisten en longoncologieverpleegkundigen. Tijdens dit symposium komen goede voorbeelden uit de praktijk aan bod om elkaar te inspireren, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten.

“De beste uitkomsten voor de patiënt. Dat is de kern van waardegedreven zorg. Hiervoor is het noodzakelijk om te weten welke zorg de beste uitkomsten geeft, welke uitkomst past bij de patiënt, hoe je deze kennis en informatie ophaalt en toepast in het reguliere zorgproces.” (NVZ)

Na de diagnose longkanker stort iemands wereld in. Diegene is opeens patiënt. Een patiënt met veel vragen. De toekomst is onzeker. Hoe kom je erachter wat belangrijk is voor deze patiënt? Welke informatie geef je? En wanneer? Hoe weet je of de informatie die jij gegeven hebt, goed is begrepen Hoe beslis jij samen met de patiënt? En welke hulpmiddelen kun je daarvoor gebruiken? Tijdens dit symposium komt dit allemaal aan bod.

Wanneer en waar?

Datum: vrijdag 21 oktober 2022 Tijdstip: 10:00 - 16:00 uur Locatie: Maasstad Ziekenhuis Adres: Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam

Programma

Tijdens het symposium komen sprekers uit de praktijk aan het woord over:

  • Samen Beslissen bij longkanker
  • De inzet van Pro Actieve Zorgplanning bij longkanker
  • Het gebruik van VBHC en PROMs in de praktijk
  • Het herkennen en omgaan met beperkte gezondheidsvaardigheden
  • De nieuwe bijwerkingen app

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via de website van Longkanker Nederland.

Over Longkanker Nederland

Longkanker Nederland is de professionele patiëntenorganisatie die opkomt voor iedereen die met longkanker te maken krijgt: de patiënt, familie en nabestaanden. We streven naar de beste longkankerzorg. Wij vinden het belangrijk dat bij deze zorg altijd rekening wordt gehouden met de wensen van de patiënt. We geven informatie en advies over de ziekte longkanker en brengen lotgenoten in contact met elkaar. Ook adviseren we organisaties door ervaringen van patiënten in te brengen bij onderzoeken naar longkankerzorg. We komen op voor patiënten door bijvoorbeeld te adviseren over het beschikbaar stellen van dure medicijnen. Door samen te werken met andere organisaties staan we sterker en kunnen we bovenstaande doelen waarmaken.

Kijk voor meer informatie over Longkanker Nederland op: www.longkankernederland.nl

Evenement

‹ Events overview