Bridging Dutch Biotech from Bench to Business

Biotech maakt het leven beter. Onderzoekers en ondernemers halen inspiratie uit de natuur om innovaties van levensbelang voor consument en patiënt te ontwikkelen. De route van excellente biotech kennis naar impactvolle biotech producten is complex, kostbaar en uitdagend. Nederland beschikt over een excellente kennispositie, maar nog te vaak blijft die kennis onbenut op de plank liggen. En dat is zonde, want biotech biedt, in potentie, de oplossing voor problemen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Om die kennis te verzilveren, is het van groot belang dat die kennis wordt doorontwikkeld. Pas dan kan de maatschappij de vruchten plukken van deze kennis. Om de volle potentie van biotech te benutten, is het van belang dit proces goed te stroomlijnen.

Tijdens dit event vertellen verschillende best-practices, uit binnen- en buitenland, over hoe we meer met Nederlandse topkennis kunnen doen. De best-practices worden uitgelicht op basis van 4 verschillende thema’s:

  • Ondernemerschap
  • Knowledge transfer
  • Financiering die aansluit op financieringsbehoefte
  • Ondersteuning en begeleiding van startups

Sprekers

Eppo Bruins (nieuwe AWTI-voorzitter), Carla Snoeck (Manager New Ventures van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie), Daan Luining, (Founder en CSO van Meatable), Fiona MacLaughlin (Sr. Director Johnson & Johnson Innovation – JJDC) en Johanna Michielin (Head of BioLabs France) zijn bevestigd als sprekers.

Vervolgens zal een panel tijdens de rondetafel reflecteren op de verschillende thema’s. Het panel bestaat uit Hatte van der Woude (Tweede Kamerlid VVD, ministerie OCW), Pim van Strien (Tweede Kamerlid VVD, ministerie EZK), Rinke Zonneveld (Algemeen directeur van InnovationQuarter), Corina Prent (Directeur RUG Ventures) en Lisanne Blauw (Investment Analyst bij Thuja Capital).

Een inspirerende middag om van Nederland niet alleen koploper in biotech kennis, maar ook in biotech bedrijvigheid en producten te maken!

HollandBIO organiseert dit event samen met de ervaren innovatie-experts van Planet B.io en Johnson & Johnson Innovation.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 2 juni
Locatie: Naturalis, Darwinweg 2, 2333 CR Leiden
Tijdstip: Inloop 13:00u tot 18:30u
Voertaal: Engels

Het hele programma vind je hier

Bron: HollandBIO

‹ Events overview