Webinar: Regionale Samenwerking bij de Inzet van Zorgtechnologie

Samenwerking tussen zorgorganisaties bij de inzet van zorgtechnologie: hoe gaat dat in zijn werk? Dat hoort u tijdens het webinar op 24 februari. Zorgorganisaties De Zorgboog en Savant Zorg sloegen de handen ineen en maakten gebruik van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). In dit inspirerende webinar delen deze twee zorgorganisaties hun ervaringen met het opschalen van e-health binnen hun organisaties.

Druk op de zorg neemt toe

Voor cliënten klaarstaan, ze helpen waar nodig. En soms net wat extra aandacht bieden. Dát is waar Savant Zorg en de Zorgboog voor staan. Maar er is ook een andere kant van de medaille: de zorgvraag wordt de komende jaren groter en ingewikkelder door vergrijzing. Tegelijkertijd daalt het aantal mensen dat wil werken in de zorg. Mantelzorgers nemen steeds meer van de zorg op zich, en dat wordt hen vaak te veel.

Innovatieve zorgtechnologie inzetten als ondersteuner van zorg

Hoe kunnen we de zorg en ondersteuning wat eenvoudiger maken? Een stuk werkdruk wegnemen bij zorgprofessionals én mantelzorgers? Innovatie en zorgtechnologie lijkt het antwoord. Nieuwe zorgvormen zoals beeldzorg, het inzetten van domotica en andere (digitale) hulpmiddelen kunnen ondersteunen in het werk én bijdragen aan de kwaliteit van leven.

Samenwerking binnen de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET)

In de regio Helmond/de Peel zochten Savant Zorg en de Zorgboog elkaar twee jaar geleden op voor de inzet van zorgtechnologie bij zorg aan huis. Want twee weten immers meer dan één en samen bereik je meer en kom je verder. In een interactief webinar nemen beide organisaties ons mee in de reis die zij samen maakten met behulp van de Stimuleringsregeling E-Health Thuis. Hoe kwam de samenwerking tussen deze ‘concullega’s’ tot stand? Hoe houden zij de samenwerking levend, gezien de uitdagingen die de coronapandemie met zich meebrengt? Wat is de rol van Vilans daarin? Maar bovenal: hoe stijgen zij boven de eigen organisatiebelangen uit en blijven zij cliënten en mantelzorgers samen centraal stellen? Antwoord op deze vragen krijgt u tijdens het webinar op 24 februari om 13.00, de week waarin regio zuid in de spotlight staat tijdens de Slimme Zorg Estafette.

Meld u aan voor het webinar

Bron: ZonMw

‹ Events overview