Seminar Leefstijlverandering in preventie en zorg

Een gezonde leefstijl en in het bijzonder voedings(gedrag), krijgt een steeds groter belang binnen de geneeskunde en zorg. Dit seminar, op donderdag 2 september, biedt wetenschappelijke kennis over de rol van voeding, voedingsfysiologie, technologie, fysieke mechanismen en voedingsgedrag op onze gezondheid. Vanuit verschillende perspectieven als onderzoek, beleid maar ook de dagelijkse dokterspraktijk, bieden we een verdiepend inzicht, om succesvoller te zijn met leefstijlgeneeskunde en leefstijlinterventies.

Waarom dit seminar bijwonen?

Na dit seminar beschik je over verdiepend inzicht in voedings(gedrags)wetenschap en weet je hoe leefstijl interventies succesvoller kunnen zijn. Deze kennis gebruikt je bijvoorbeeld in jouw advies naar cliënten of bij het vormgeven van beleid. De volgende partijen zijn aangeschreven voor de toekenning van accreditatiepunten:

  • ADAP
  • KABIZ
  • BGN (3,5 punten)
  • KNMP / NVZA

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is geschikt voor professionals (HBO/WO niveau), die hun kennis over leefstijlgeneeskunde en leefstijlinterventies willen vergroten en meer kennis willen hebben over de achterliggende psychologie en wetenschap. Ben je werkzaam als zorg professional? Bijvoorbeeld als arts, specialist, diëtist, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, leefstijlcoach, gezondheidsadviseur, apotheker of gewichtsconsulent? Dan is deze cursus geschikt.

Programma en onderwerpen

Toonaangevende wetenschappers en praktijksprekers geven hun visie op leefstijlverandering vanuit hun eigen perspectief. Hierdoor ontstaat een integraal beeld van de complexiteit van leefstijlverandering en worden waardevolle uitkomsten uit onderzoek én praktijk gedeeld. Tijdens het seminar is er gelegenheid om uw eigen casus of vragen voor te leggen aan de diverse specialisten en te netwerken met alle deelnemers van dit seminar. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De toekomst van preventie - Drs. Joas Duister, preventie en projectmanagement, cluster zorg Menzis
  • De complexiteit van het aanpakken van obesitas - Drs. Eline van der Valk, internist i.o. (team prof.dr. Liesbeth van Rossum), Erasmus Medisch Centrum Rotterdam in samenwerking met dr. Karen Freijer, algemeen manager, Partnerschap Overgewicht Nederland (PON)
  • Hoe kan technologie ons helpen bij leefstijlverbetering? - Prof.dr. Miriam Vollenbroek-Hutten, Ziekenhuisgroep Twente/Universiteit Twente
  • De ontwikkeling naar leefstijlgeneeskunde (medische focus) - Prof.dr. Hanno Pijl, internist, Leids Universitair Medisch Centrum
  • De ontwikkeling naar leefstijlgeneeskunde (fysiologische focus) - Prof.dr. Renger Witkamp, Wageningen University & Research en bestuurslid Alliantie Voeding in de Zorg
  • Leefstijlinterventies die werken: SLIMMERe aanpak, blijvende resultaten Dr. Annemien Haveman, Wageningen University & Research
  • Strategiën om nieuw voedingsgedrag blijvend te stimuleren - Dr. Maartje Poelman, Wageningen University & Research

Cursusleider

De cursusleider van dit programma is dr.ir. A (Annemien) Haveman-Nies, Wageningen University, leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Levensstijl.

Meer informatie & aanmelden

Schrijf je hier in voor het seminar Leefstijlverandering of download eerst de brochure. De deadline voor het aanmelden is 12 augustus. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.

Bron: Wageningen University & Research

‹ Events overview