Virtuele handelsmissie kunstmatige intelligentie België

-

Bent u actief op het gebied van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence - AI)? En wilt u zakendoen in België? Neem dan op 27 en 28 mei deel aan deze virtuele handelsmissie.

Tijdens deze virtuele missie ontmoet u Belgische ondernemers die net als u willen samenwerken op het gebied van AI. U krijgt de kans om uw kennis te verbreden en nieuwe zakelijke contacten op te doen.

Voor wie?

De missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

 • Smart health
 • Smart buildings/cities
 • Autonome systemen (productie/logistiek)

Wij moedigen vrouwelijke ondernemers in het bijzonder aan om zich aan te melden. Deze missie richt zich op bedrijven en kennisinstellingen die AI-gedreven toepassingen en diensten ontwikkelen, en daarbij op zoek zijn naar informatie, netwerken, partners, klanten en bedrijven.

België, een interessante AI-markt

AI brengt verschillende technologieën en toepassingen samen. Het speelt een steeds grotere rol in de technologische industrie en daarbuiten. Belangrijke punten voor de ontwikkeling van AI in Nederland zijn: meer inkomsten voor Nederlandse AI-bedrijven, het ontsluiten van meer AI-expertise en de introductie van nieuwe technologieën bij bedrijven laagdrempeliger maken.

Het is daarom de moeite waard om naar partnerschappen en markten over de grens te kijken. En vooral België is een interessante markt voor Nederlandse bedrijven. Grensoverschrijdende samenwerking kan de hele Nederlandse AI-sector versterken.

Programma

 • Gezamenlijke opening met belangrijke keynotesprekers en de ambassadeur in België;
 • Breakoutsessies met Belgische experts (en netwerken) over de thema's van de marktstudie: smart health, smart buildings/cities en autonome systemen (productie/logistiek);
 • Individuele online matchmaking op maat;
 • Matchmaking op eigen initiatief via het online b2match-platform;
 • Themasessies rond Belgische en Nederlandse AI-initiatieven en AI–programma's. Gericht op (beleids)samenwerking en uitwisseling. Onderwerpen: mensgerichte AI, menselijk kapitaal, data delen en natuurlijke taalverwerking in het Nederlands;
 • Informatiesessie: onderzoekssamenwerking rond AI-gerelateerde onderwerpen binnen het programma Horizon Europe.

Bekijk het voorlopige programma van deze missie.

Kosten en deelname

 • Deelname kost € 250 (exclusief btw) per organisatie. Maximaal 2 deelnemers per organisatie;
 • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 (exclusief btw) per extra deelnemer;
 • Deelname aan de matchmaking op maat kost € 250 (exclusief btw) extra per organisatie.

Meld u aan voor deelname. Iedere deelnemer moet zich apart registreren. Wilt u meedoen aan de individuele matchmaking op maat? Meldt u zich dan uiterlijk 30 april aan.

Heeft u nog vragen over de virtuele handelsmissie AI België? Neem dan contact op met Jos Hermsen of Karin Schipper.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie samen met de Nederlandse ambassade in België, de Nederlandse AI Coalitie, het Enterprise Europe Network, InnovationQuarter, Brainport Development en Brightlands Smart Services Campus.

Bron: RVO

‹ Events overview