'Life Science with Industry' workshop

Om de samenwerking en kennisuitwisseling tussen de academische wereld en het bedrijfsleven te bevorderen, organiseren NWO, BioSB research school en het Lorentz Center samen de 'Life Science with Industry' workshop 2019. In de stimulerende omgeving van het Lorentz Center in Leiden werken wetenschappers en onderzoekers uit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven nauw samen om binnen een week innovatieve oplossingen te vinden voor wetenschappelijk uitdagende en commercieel relevante R&D-vraagstukken. De deelnemers zijn jonge, getalenteerde wetenschappers (PhD's, postdocs en meer ervaren onderzoekers) uit verschillende sectoren van de levenswetenschappen, begeleid door senior onderzoekers uit het bedrijfsleven en de academische wereld.

Integratie van academische kennis

De workshop biedt bedrijven een unieke mogelijkheid om te beschikken over een multidisciplinair team van gemotiveerde jonge wetenschappers in de levenswetenschappen, die zich een week lang helemaal richten op het oplossen van een specifiek R&D-vraagstuk. Deze teams integreren academische kennis uit verschillende gebieden van de levenswetenschappen, zoals moleculaire en celbiologie, biofysica, genomica, bio-informatica, statistiek, systeembiologie, biochemie en biotechnologie, om ervoor te zorgen dat de vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden benaderd. Daarnaast versterkt uw deelname uw netwerk, wat kan leiden tot nieuwe samenwerkingsprojecten en -partners.

Creatieve en innovatieve oplossingen

Eerder edities van de LSwI workshop hebben geleid tot creatieve en innovatieve oplossingen voor uitdagende R&D-vraagstukken van zowel grote als middelgrote en kleine bedrijven, waaronder Philips, DSM, Keygene, Bejo Zaden, Heineken, Nutricia Research, Danone, Unilever, Syngenta, Pam Gene International, Amsterdam Scientific Industry, Corbion, FEI Electron Optics, NXP Semiconductors, Bioceros en Baseclear, Solynta en VITO.

Vorig jaar hebben de multidisciplinaire teams zich beziggehouden met de volgende uitdagingen:

  • Selectief onttrekken van ethanol en aromatische bestanddelen uit alcoholische oplossingen (Heineken)
  • Kwaliteit telt: hoe controleer je de bakkwaliteit van aardappelknollen? (Solynta)
  • Een serious game over preventieve gezondheidszorg (VITO)

Bekijk de onderstaande website voor een indruk van de 'Life Science with Industry' workshop 2018:

https://www.nwo.nl/en/news-and-events/news/2019/01/life-sciences-with-industry-workshop-experiences.html

Leg uw eigen casus voor!

Bedrijven worden uitgenodigd deel te nemen aan de 'Life Science with Industry' workshop 2019, door de wetenschappers een vraagstuk uit de praktijk voor te leggen. In totaal zullen vier casussen worden geselecteerd. De organisatoren streven ernaar R&D-vraagstukken van grote én kleinere bedrijven op te nemen. Zie de onderstaande bijlage voor meer informatie over de procedure en vorm van het voorstel. De sluitingsdatum is 30 april 2019.

Belangrijke data

30 april Uiterste inzenddatum R&D-vraagstukken
15 mei Selectie vier R&D-vraagstukken
27 mei Registratie open voor deelname aan de workshop
Eerste helft september Registratie voor deelname gesloten
Tweede helft september Selectie van ~20 deelnemers voltooid
11-15 november LSwI2019 workshop


Locatie

Het Lorentz Center is een Nederlands internationaal workshopcentrum. Het organiseert workshops op het gebied van alle wetenschappelijke disciplines met als doel het bevorderen van innovatief onderzoek aan wetenschappelijke doorbraken en complexe maatschappelijke uitdagingen. De nadruk ligt op het bevorderen van samenwerking tussen gemeenschappen, ook van buiten de academische wereld. (www.lorentzcenter.nl)

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Klara Scupakova MSc (k.scupakova@maastrichtuniversity.nl) of dr. Ansa Baykus-Fiaz (a.baykus@nwo.nl).

‹ Events overview