LSH010 Life Sciences & Health ontbijt

STERKER SAMEN
In een tijd waar ontwikkeling een constant gegeven is, zit de uitdaging in het up-to-date houden van onze kennis. Ontwikkelingen in de life sciences & health-sector zijn verre van schaars en lopen uiteen van interessant, verbazingwekkend tot ronduit briljant! Het LSH010 Ontbijt stimuleert innovatie en samenwerking in de Rotterdamse life sciences & health-sector. De netwerkbijeenkomst vindt vier keer per jaar plaats in de Life Sciences & Health Hub in de Rotterdam Science Tower. De presentatie van een succesvolle case, vooraf te initiëren een-op-een-ontmoetingen én een lekker en gezond ontbijt zijn vaste onderdelen van het ontbijt. Het LSH010 ontbijt wordt inmiddels door meer dan 180 mensen bezocht.

12 SEPTEMBER 2019 – INNOVATIE IN ’T HART
Voorkomen is beter dan genezen. Preventieve hartzorg en het op afstand monitoren van de gezondheid van het hart, zijn niet langer ontwikkelingen voor in de toekomst. Op 12 september vindt er weer een LSH010 ontbijt plaats, met als thema: Innovatie in ’t Hart. Cardioloog dr. Jasper Brughts komt hier meer vertellen over de innovatieve hartsensor: de CardioMEMS. Gaat uw hart hier sneller van kloppen, dan mag u dit ontbijt zeker niet missen!

PROGRAMMA
Cardioloog dr. Jasper Brughts
CardioMEMS wordt sinds 1 april voorwaardelijk in het basispakket vergoed. Het onderzoek wordt geleid door dr. Jasper Brughts van het Erasmus MC: “Door de patiënt actief te monitoren, weet de cardioloog of er bijvoorbeeld een verandering van medicatie nodig is. Wij verwachten het aantal ziekenhuisopnames drastisch te kunnen verminderen.”

HUISKAMER VAN DE TOEKOMST
Elke succesvolle innovatie is ergens begonnen! Waarom niet in de huiskamer? Ontwikkelingen in de life sciences & health-sector worden gestimuleerd én aangemoedigd. Tijdens ieder LSH010 Ontbijt krijgen nieuwe ondernemers de mogelijkheid om hun eigen innovatie te presenteren in de Huiskamer van de Toekomst.

“No problem can be solved from the same level of consciousness that created it!”  – Albert Einstein.

Meld uw eigen innovatie voor de Huiskamer van de Toekomst aan via het online registratieformulier.

‹ Events overview