Bètaconferentie Voortgezet Onderwijs 'Samen werken aan het toekomst voor bètatalent'

1 & 2 Oktober 2015

De wereld verandert door nieuwe technologische ontwikkelingen. Hierdoor zullen nieuwe beroepen met meer technische toepassingen ontstaan. Deze technologische vernieuwingen vragen om meer bèta- en technologisch talent, ook in bijvoorbeeld de zorg en administratie. We hebben een andere koers nodig om in te spelen op de veranderende toekomst. Samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven is hiervoor belangrijker dan ooit, in Nederland én binnen Europa.

Binnen programma’s van Platform Bèta Techniek en het Techniekpact werken onderwijs, regionale overheden en het bedrijfsleven hard aan het creëren van samenwerkingsverbanden. De samenwerking tussen deze drie partners resulteert nu al in nieuwe onderwijsmodules en vakken, onderwijsconcepten en inspirerende ontwikkelingen binnen de thema’s brede talentontwikkeling, samenwerking in de keten, vernieuwing in bètadidactiek, professionalisering docenten, loopbaanoriëntatie en –begeleiding en het afstemmen op specifieke doelgroepen als migranten en meisjes voor de techniek. 

Wat betekenen de bovenstaande thema’s voor uw school? Hoe kunt u dit (verder) concretiseren binnen uw onderwijsaanbod? En wat kunt u als bedrijfsleven of (regionale) overheid betekenen voor het opleiden (en behouden) van toekomstige werknemers, zodat we goed voorbereid zijn op de toekomst?

Ook binnen Europa is de laatste jaren kennis uitgewisseld op het gebied van bètaonderwijs, mede gestimuleerd door programma’s als inGenious en Scientix. Vandaag de dag is er een groeiend verlangen om deze uitwisseling van ervaringen en good practices naar een hoger niveau te tillen. Op 2 oktober wordt stil gestaan bij het belang van verbondenheid, samenwerking binnen Europa en wordt een eerste aanzet gedaan voor de oprichting van een EU STEM Coalition (Science, Technology, Engineering and Mathematics), om een boost te kunnen geven aan de toekomst van bètatalent.

Praktische informatie

  • Wanneer: 1 & 2 oktober 2015
  • Tijd: 09.30-17.30u 
  • Waar: Beurs van Berlage, Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam
  • Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden

Voor wie?

  • Schoolleiders, docenten en bestuursleden uit het onderwijs;
  • bedrijfsleven;
  • overheid; 
  • andere geïnteresseerden in toekomstbestending technisch onderwijs en brede talentontwikkeling op het voortgezet onderwijs.
     

Laat u op 1 en 2 oktober 2015 inspireren door prikkelende sprekers, succesvolle voorbeelden en ervaringen van scholen en bedrijven die, zowel nationaal als internationaal,  aan het koersen zijn op de toekomst van het bèta technisch voortgezet onderwijs.

Meer informatie over deze conferentie vindt u op de website van Platform Bèta Techniek.

‹ Events overview